Премиерот Зоран Заев денеска со свое воведно обраќање го означи отворањето на состанокот на Холандската Конституенца чијашто членка е и нашата земја во рамки ...
сите 79 | | | веќе видена

Мобилна лабораторија, опремена според највисоки стандарди со софистицирани инструменти што ќе мерат девет карактеристики на нафтени горива и ќе овозможи на ...
сите 4 | | | веќе видена

Шпаркасе Банка Македонија, во рамките на своето Одделение за работа со хартии од вредност, започна да ги нуди своите брокерски и старателски услуги во процесот ...
сите 16 | | | веќе видена

Од вкупно 29 Јавни претпријатија и акционерски друштва во целосна државна сопственост, 13 прикажале загуби пред оданочување во 2018 година. Ова значи дека ...
сите 5 | | | веќе видена

Библиотеката на Филозофскиот факултет во Скопје е опремена со нови компјутери, мебел и друга модерна опрема која ја донираше компанијата Nestlé која во ...
сите 2 | | | веќе видена

Во својата најнова книга „ Marketing Rebellion “, познатиот американски маркетинг гуру Марк Шефер, меѓу другото пишува и за паѓањето на лојалноста кон ...
сите 3 | | | веќе видена

Почувствувајте го летото со сите Ваши сетила! Шмекот на Соренто, духот на Задар, песочните хоризонти на Крф или азурното море на Мајорка? Сите егзотични ...
сите 2 | | | веќе видена

* Кој ќе ги плати банкарските услуги за повратот на ДДВ? Управата за јавни приходи (УЈП) не инсталирала нов информатички систем, туку за повратот на 15 отсто ...
| | веќе видена

Зголемување на извозот на домашните преработувачки капацитети, поттикнување на нивниот развој и поврзување на фирми од пазарот на еврозоната, ќе се постигне ...
сите 4 | | | веќе видена

Пушењето цигари во комбинација со дишењето на загаден воздух ќе го земат својот „данок“ по здравјето на луѓето, тврдат лекарите. Македониja во зима има ...
сите 3 | | | веќе видена

Мобилната апликација „Challenger“ има една главна цел – да ги натера луѓето да ги остават своите автомобили дома и да ги мотивира да пешачат повеќе, да возат ...
| | веќе видена

Убаво објаснување за животот во Австралија, системот кој функционира таму, најдовме на еден Македонски форум, па ви го пренесуваме:“Сега има директен лет од ...
| | веќе видена

next