Иво Босилков Во услови на партиска деполаризација на граѓаните, политичките елити во Македонија треба да пристапат кон помирување и ненасилно решавање на сите ...
сите 2 | | | веќе видена

Размена во странство, волонтирање надвор од државата, учество на културни и спортски активности и разни обуки и конференции се начините на кои младите најдобро ...
| | веќе видена

Скопското Дебар Маало, е населбата која настанала од прогонетите Македонци од западните краишта на Македонија. Тие од дебарските села доше во местото каде што ...
сите 3 | | | веќе видена

Местото е населено уште од новото камено време, за што сведочи наоѓалиштето Тумба. На крајот на XIX век Маџари било село во Скопската каза. Според статистиката ...
| | веќе видена

Една револтирана скопјанка која е инаку продавачка во бутик за женска гардероба, напиша фејсбук статус, со кој им се обраќа на дамите кои секојдневно влегуваат ...
| | веќе видена