Во дворот на храмот Св. Архангел Михаил во Автокоманда можете да се дружите со неколку пауни. Прекрасна црква, со уште поубав двор, кој овие прекрасни птици ...
| | веќе видена

Ако сакате вистински одмор, ако сакате да уживате во вистинска природа, а сепак сакате да поминете евтино и пред се да бидете на домашна територијата, тогаш ...
| | веќе видена

Изложбата на Зоран Костовски e по повод одбележувањето на два значајни јубилеја на авторот – 50 години сликарство и 45 години членување во Друштвото на ...
сите 15 | | | веќе видена

Време зa читање: < 1 минутa Во правец на својата посветеност за поддршка на вистинските вредности, Комерцијална банка преку уште едно спонзорство застана на ...
сите 13 | | | веќе видена

Кога велиме дека сега е лесно, добивате сè на едно место, навистина така и мислиме. Од 16.06.2021 година (среда) и во текот на летниот период, во рамките на ...
сите 2 | | | веќе видена

Низ страниците на македонската литература за деца: „Слики од детството“ на Александар Кујунџиски Детството веќе се поздравуваше со мене. Уште во летото пред да ...
сите 4 | | | веќе видена

Посебноста на студиото е тоа што, за првпат во нашата земја широко ги отвори вратите за децата со различлни видови порпеченсот, создавајќи вистинска инклузија ...
| | веќе видена

Поради неговата мисионерска дејност и големите заслуги за ширењето на христијанството свети Еразмо во нашиве краишта бил сликан заедно со Седмочислениците. ...
| | веќе видена

Поради повеќедецениско нерешавање на прашањето за изградба на регионален пат меѓу населените места во рамките на Општината Македонски Брод и Скопје, ...
сите 5 | | | веќе видена

Креативен повик на „Колибри“: Учениците од ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ – Скопје им го возвратија поздравот на врсниците од скопското ООУ „Круме Кепески“ Драги деца, ...
сите 2 | | | веќе видена

И покрај бројните истражувања и клинички студии, изминатите 18 години (колку што поминаа од последниот лек одобрен за Алцхајмерова болест), беа одбележани со ...
| | веќе видена

next