Лука од Скопје е средношколец во трета година кој работи како келнер. „Не е најплатена работа, ама тоа е, не можам да се жалам. И тоа е нешто. Не е некоја ...
сите 2 | | | веќе видена

Обука за вработените во Одделот за форензички испитувања од областа на заштита и спасување денеска, околу 12 часот, ќе биде спроведена во кругот на ...
сите 6 | | | веќе видена

Со развојот на технологијата зачестија дезинформациите и лажните вести. Новите технологии како „меч со две острици“ им ја олеснија работата на новинарите, а во ...
сите 3 | | | веќе видена

„Единство за перспективна и прогресивна Европа" е пораката на Алијансата на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) каде на конгресот во Стокхолм присуствуваше и ...
сите 2 | | | веќе видена

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, на сеизмолошките станици инсталирани ширум нашата територија, одржувани од Сеизмолошката ...
сите 10 | | | веќе видена

Речиси стопроценти од собраниот отпад во земјава завршува на депониите (99,8 проценти во 2022 година според ДЗС), а најмногу се рециклираат отпадоците од ...
| | веќе видена

И така, ден по ден дојдовме до крајот на пандемијата на ковид 19 во светот. СЗО уште на 5.5.2023 официјално прогласи крај на вонредната состојба поради ...
| | веќе видена