Ретроспективната изложба „Грабење во просторот“ (1981-2019) на Глигор Стефанов неодамна беше отворена во Музејот на современа уметност, како прв настан во ...
сите 54 | | | веќе видена

Синоќа во галеријата на Домот накултурата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци беше организиран мултимдијален културен настан во чест на прерано починатиот ликовен ...
сите 6 | | | веќе видена

Без разлика за какво книжевно дело се работи, целта на преводот е да му дозволи на оригиналот да излезе на површина во другиот јазик, односно со сета своја ...
| | веќе видена

Секој регион имал свои обележја - кое од кое поубаво, вели проф. д-р Елена Никољски-Паневски од Факултетот за дизајн и технологии на мебел и ентериер (ФДТМЕ) ...
сите 2 | | | веќе видена