Убедлива победа на крајно десничарскиот блок во Италија. Десничарите кои ги предводеше Џорџа Малони имаат доволен број на гласови за контрола на двата дома на ...
| | прочитана: 10675 | веќе видена

Климент Младеноски и Тијана Костоска од Охрид, неодамна имаа можност да се запознаат со работата на вселенскиот центар „Кенеди“ на НАСА во Флорида. Искуството ...
| | прочитана: 937 | веќе видена

Сител доби потврда од прес службата на министерството за Европа и надворешни работи на Франција дека советникот на францускиот претседател Александар Адам си ...
сите 3 | | | прочитана: 429 | веќе видена

Потпишувањето на дипломатскиот протокол помеѓу Србија и Русија за време на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк го стави Белград под голем ...
| | прочитана: 290 | веќе видена

Москва верува дека е во војна со Западот и користи различни инструменти – политички, економски, социјални, информативни или воени во оваа борба. Одговорот на ...
| | прочитана: 264 | веќе видена

Заедничка хуманитарна акција на црквите и верските заедници во соработка со Комисијата за односи со верските заедници денеска се одржа во Скопје. -Претставници ...
сите 3 | | | веќе видена

Kомандата на бригадата за Југоисточна Европа (СЕЕБРИГ), што е стационирана во Република Северна Македонија, од денеска почна со реализација на компјутерски ...
сите 4 | | | веќе видена

„Зарем не мислите дека европските амбасадори во Скопје пред неколку дена не видоа како на трибините на нивниот стадион публиката ја исвиркува нашата химна и ги ...
сите 14 | | | веќе видена

Голема чест и задоволство е да бидеш одликуван од претседателот на државата со орден „8 Септември“ по повод Денот на независноста, вели македонскиот спортист, ...
сите 2 | | | веќе видена